Nieuws

Hebben jullie de app van WinkelhartWognum al gezien?

Download snel de app en start met sparen bij diverse ondernemers.

Ook vind je hier het laatste nieuws en blijf je op de hoogte van de evenementen.

De ‘Winkelhart Wognum’ app is gratis te downloaden:

📱App Store ➡️ https://apple.co/3VrBGsC

📱 Google Play Store ➡️https://bit.ly/45wEeds

17 april 2024: Burgemeester Michiel Pijl op bezoek bij de Dorpsraad

Burgemeester Pijl laat zich rondleiden

Het is woensdag 17 april, 12 uur en het weer is erg wisselvallig. De berichten geven wel aan dat het mogelijk die middag wat droger wordt.

Een delegatie van de Dorpsraad, samen met enkele middenstanders van winkelcentrum De Boogerd e.o., zit in de Meatingroom van slagerij Kok te wachten.

Het wachten is op burgemeester Michiel Pijl. Deze arriveert rond 12.05 op de fiets en is net nog even nat geregend tussen het gemeentehuis en De Boogerd.

 Dorpsraad was benaderd door de gemeente Medemblik met het verzoek of zij een dagdeel kunnen verzorgen waarin de burgemeester kennis kan maken met het dorp Wognum. ‘Waar zijn jullie trots op?’ Onder het genot van een broodje en koffie stellen de middenstanders zich voor. Er ontstaat een ontspannen en informeel gesprek over het reilen en zeilen van de middenstand in Wognum. Na een uurtje lijkt het bijna droog en kan de rondgang door het dorp starten. Drie mensen van de Dorpsraad fietsen, samen met burgemeester Pijl een rondje door het dorp. Aangegeven was dat hij graag meerdere kanten van het dorp zou zien en meerdere locaties zou bezoeken om een goed beeld te krijgen van Wognum.

De fietstocht voert langs ‘For Ever Young’, richting mfc De Bloesem. Hierbij wordt de aanvoerroute voor, met name, de Lidl en AH belicht. Vervolgens gaat het via Bloesemgaerde en de Doorsteek naar de Westeinderweg. Hier wordt even stil gestaan bij het stuk land waarop binnen niet afzienbare tijd de huizen gebouwd zullen worden in het plan Bloesemgaerde Noord. Ook de plannen rond de nieuwbouw van Wognum Noord, grofweg aan de andere van de weg, worden besproken. Vervolgens gaat de tocht verder naar de eerste stop bij veehouder Jan Groot aan de Westeinderweg. Jan laat met gepaste trots zijn bedrijf zien. Weer terug op het zadel voert de tocht terug naar de kom van Wognum. Via het terrein van Leekerweide, de Franciscuslaan en De Herbergier, gaat het naar de tweede stop: boerderij Welgelegen aan de Kerkstraat. Hier staat de koffie met krentenmik klaar. Na een korte rondleiding wordt de tocht vervolgd. Via de Raadhuisstraat, Oosteinderweg, Industrieweg, bedrijventerrein Westerspoor en het sportcomplex van Spartanen, eindigt de fietstocht bij Cultureel Centrum ’t Trefpunt. Hier sluiten de overige leden van de Dorpsraad aan bij het gezelschap. Onder het genot van een drankje en een hapje worden nog het een en ander besproken. Zaken die bij de Dorpsraad leven en waarvan zij vinden dat ook de nieuwe burgemeester hiervan moet weten. Rond 17.00 uur eindigt het ‘programma’ waarna burgemeester Pijl weer terug fietst naar het gemeentehuis. Terug naar de orde van de dag.

Terugkijkend, was dit een middag waarin het kennismaken de boventoon voerde, maar waarin ook ruimte was om serieuze zaken, die spelen binnen Wognum, aan te kaarten. Enkele zaken waarover binnen de Dorpsraad toch wat onvrede leeft, zijn benoemd. Een hiervan, geen onbelangrijke, betreft het gemis aan communicatie met de gemeente.

De Dorpsraad van Wognum vond in burgemeester Pijl in ieder geval een luisterend oor en heeft goede hoop dat de relatie Dorpsraad/gemeente zal verbeteren.

De Dorpsraad zal over een half jaar toetsen of deze relatie enige verbetering heeft ondergaan.

namens de Dorpsraad Wognum

Han Staal

Wilt u meer weten over de elektrische deelauto’s?
https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/wognum

Presentatie Elektrische deelauto’s vergadering 8 december 2021 vindt u hieronder:

Elektrische-deelautos-Presentatie-Wognum-081221.pdf